Купата на ЦПЛР-УСШ "Хан Крум" по волейбол и хандбал остава в Шумен - Телевизия Шумен

Завършиха турнирите по баскетбол, волейбол и хандбал за „Купата на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, които се проведоха в зала “Младост”, спортна зала “Плиска” и тренировъчната зала към Градския стадион „Панайот Волов“. Шест Центъра за подкрепа за личностно развитие от Варна, Плевен, Русе, Търговище, Разград и Шумен премериха сили в три вида спорт за момичета и момчета. Състезанията стартираха с турнир по мини хандбал на 23-ти март за момичета и момчета, където възпитаничките на Мая Пешева показаха, че шуменската школа е номер 1. Втори се класираха русенци (смесен отбор момичета и момчета), трети са варненци (смесен отбор момичета и момчета) и на четвърто място школниците от Шумен с учител Христина Великова, които играят за първи път.
Състезанията продължиха с турнири по волейбол в три възрастови групи за момичета – детски волейбол, мини волейбол и момичета под 14 години. Домакините при момичета под 14 г. с учител Звездица Здравкова победиха в изключително оспорвани срещи своите връстнички от УСШ – Русе и УСШ – Разград и се окичиха със златните медали. Втори се класираха разградчанки, а бронза остана за школничките от Русе. В мини волейбола отново след тайбрек Здравкова изведе шуменки до първото място. Малко късмет не достигна в решаващият гейм на школничките от УСШ „Хан Крум“ на Елка Ганчева и те отстъпиха на разградчанки в детският волейбол.
В същият ден в зала “Младост” се проведоха турнирите по мини баскетбол за момичета и момчета с общо 6 отбора. След оспорвани срещи при момчетата първи се класираха възпитаниците на ЦПЛР-ОДК Търговище, втори са ЦПЛР-УСШ Плевен, а трети останаха възпитаниците на Росен Иванов от Шумен. В интригуващите срещи при момичетата се оформи следното класиране : първи са плевенчанки, със сребърните медали се окичиха възпитаничките на Иванка Крумова от УСШ „Хан Крум“ и бронза остана за разградчанки.
В турнирите най-изявените спортисти бяха отличени с индивидуална награда за „Най-полезен състезател“. Наградите са осигурени от Община Шумен.

Завърши областният етап от ученическите игри по волейбол

Седмицата на екран, Старт на зоналните ученически игри за област Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *