Високата скорост е сред най-честите нарушения по пътищата - Телевизия Шумен

Високата скорост остава сред най-честите нарушения в област Шумен. В началото на миналия месец, шуменската полиция е наложила три глоби на стойност между 1200 и 1400 лева на водачи, надвишили скоростта с повече от 50 километра в час.
Пламен Георгиев е шофьор от 46 години. Сред най-честите нарушения, които забелязва по пътищата, са неправилното изпреварване и високата скорост.
Българинът обича високите скорости, така – да се направи на мъж. Гледам по телевизията, че и жените обичат високите скорости и да се направят на жени. То е много ясно и просто, знае се, че колкото е по-висока скоростта, просто нямаш време за реакция, а на пътя всичко се случва. Може и животно да излезе там, куче примерно, и каква реакция ще направиш, или както нашите пътища повечето са разбити с копки, влизаш в някоя копка и как ще реагираш?!“, коментира Пламен Георгиев.
В началото на месец март шуменската полиция е наложила двойни глоби за превишена скорост на трима водачи. Те са засечени за втори път с висока скорост и движение с над 50 километра в час над максимално разрешените.
„Превишението на скоростта е един от най-опасните фактори и създава предпоставка за възникването на пътно-транспортни произшествия с висок обществен риск. При високите скорости, обикновено, в зависимост от това какъв е ударът, особено при челните, задължително имаме смъртен случай“, обобщи инспектор Мирослав Миронов от сектор „Пътна полиция“.
През последния месец статистиката на полицията показва, че все по-млади шофьори си позволяват да превишават скоростта.
„Говорим за водачи, родени 2003-2004 година. Това са хора, които, така да се изразя, едва ли не вчера са взели книжки, в повечето случаи е и точно така. Нямат нужния опит, но въпреки това когато се качат в автомобила много често управляват именно по този начин, несъобразявайки се с въведените ограничения на скоростта“, допълни инспектор Миронов.
От полицията се обръщат с апел към всички шофьори да бъдат внимателни и толерантни на пътя, за да се избягват пътните инциденти.

Двойни глоби за превишена скорост

21-годишен превиши скоростта 4 пъти в рамките на час

Близо 2100 нарушения за скорост в рамките на седмица

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *