Временно е затворена контактната зона в зоокъта - Телевизия Шумен

Зоната за достъп в зоокъта на „Кьошковете“ е временно затворена и се подготвя табела с указания за досега с животните и птиците. Това заяви на брифинг директорът на Общинско предприятие „Паркове и обредна дейност“ Сергей Стойков. Повод за мярката е петиция на граждани да не се допуска малтретиране на малките животни.
До петицията на граждани за затваряне на зоните за достъп се стига след сцена, която се разиграва пред очите на семейство в парцела за достъп при малките зайчета.
„Натъкнахме се на отвратителна гледка спрямо зайчетата, където имат достъп деца. Имаше 5-6 дечица на 7-8 годинки и малко по-големи, които буквално, без да излъжа, малтретираха зайчетата. Това означава, че ги стискаха, хвърляха ги, даже се уговаряха откъде на хвърлят някое определено зайче. Зайчета бяха на около 1-2 месеца, най-мънинкото аз го прибрах, като помолих служител на зоопарка да ми позволи да ги откупя“, разказа от първо лице Румелия Василева.
От „Паркове и обредна дейност“ е предизвикана аутопсия на открито умряло зайче, която е установила, че животното е починало от вродени увреждания. Временно е затворена и зоната за пряк достъп.
„Временно сме затворили тази зона. Подготвили сме една допълнителна табела, макар че там има такава табела, където е записано, че е забранено храненето на животните, влизането с кучета. Подготвяме нова табела с текст: „Влизането в контактна зона – само с придружител над 18 години“, каза по повод на предприетите мерки директорът на Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ Сергей Стойков.
Достъпът до зоната с животните ще се ограничи до четири човека едновременно, ще има и указание да не се вземат животните в ръце. На служителите от Общинското предприятие е направен допълнителен инструктаж.

Разширяват Зоокъта по проект

Зоопаркът с удобства за всички през зимата

Зоопаркът в Шумен отвори врати

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

One thought on “Временно е затворена контактната зона в зоокъта”
  1. Децата дали ще малтретиран животинче, или някое дете никой няма да забележки! Майките с телефона, танковите с биричка….. докато не стане нещо лошо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *