Всеки втори кандидат-шофьор е скъсан на изпит - Телевизия Шумен

Едва 50 процента успеваемост на кандидат-шофьорите в Шумен. За негативната статистика информираха от „Автомобилна администрация“ – отделът, който провежда изпитите за шофьорска книжка.
Половината от кандидат-шофьорите в Шумен не могат да взема книжка. Според изпитващи, причината е, че обучението не е на ниво.
„Във връзка с обучение на водачите на моторни превозни средства имаме огромен проблем. Самото обучение е под всякаква критика. Надявам се, че с промените, които предстоят в Наредбата за обучение на водачите, с приемането на тази Наредба, това да се подобри“, каза на заседание на Областната комисия по безопасност на движението Цветелина Велчева от „Автомобилна администрация“ – Шумен.
По време на заседанието общините и държавните институции отчетоха свършеното през последните шест месеца във връзка с маркировка и осигуряване на добра видимост чрез почистване на пътната мрежа от растителност.
„След сключване на договора за доставка на пътни знаци, ще бъдат поставени и пътните знаци“, уточни инж. Димитър Ковачев от Областна пътно управление.
Предстои рехабилитация на пътя Риш-Върбица. Срокът за ремонт на 28-те километра е две години. По отношение изготвянето на Генерални планове за организация на движението, от Община Шумен съобщиха, че дейностите по приемането му вървят по график. Очаква се до края на месец август в завършен вид да бъде представен пред експертен съвет на община Шумен.
„Всички предложения по отношение на общественото обсъждане отново са представени на колектива, който изработва генералния план. Те ще бъдат заложени. Ако има предложения, които не отговарят на действащата нормативна уредба, ще им бъде отговорено защо не могат да бъдат заложени в Генералния план“, информира Владимир Събев, ст. експерт “Транспорт, логистика и знаково стопанство” в Община Шумен.
От шуменската полиция съобщиха статистика за броя на катастрофите с тежко ранени и загинали за трите месеца от март до края на май.
„В сравнение със същия период на 2023 година имаме настъпили 172 пътно-транспортни произшествия, от които 21 тежки, срещу 136 за предходния период, от които 30 тежки. Имаме един загинал участник, срещу шестима загинали за същия период на миналата година“, посочи данни за пътния травматизъм комисар Румен Симеонов от Областната дирекция на МВР – Шумен.
На заседанието си комисията обсъди режима на работа на светофарите в Шумен и реши, че остава без промяна.

Изпитите за шофьори – по нови правила

Въвеждат 30 км/ч в центъра и слагат светофари на опасни кръстовища в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *