Съветник обвинява администрацията за връзки с ДС - Телевизия Шумен

Нямам притеснения относно обвиненията за връзка на общинската администрация с бившата служба „Държавна сигурност“. Това заяви кмета на община Шумен проф. Христо Христов след прочетена декларация в сесийна зала от общинския съветник Петър Петров.
В нарочна декларация общинският съветник Петър Петров от гражданско сдружение „Гласът на Шумен“ обвини общинската администрация в кадрови хаос, буксуващи проекти и пълно безвремие.
„Най-важният въпрос е защо си подавате оставките един подир друг, а не всички заедно, вкупом. Наложително е! Шумен има нужда. Шумен има нужда от нови хора, знаещи и можещи, за да се освободи Шумен от захапката на бившата Държавна сигурност и статуквото“, заяви от трибуната в сесийна зала съветникът Петър Петров от Гражданско Сдружение „Гласът на Шумен“.
Кметът проф. Христов настоя Петров да посочи конкретни имена свързани със мракобесната служба от миналото на страната.
„Лично аз нямам никакви притеснения. Ако той разполага с данни да покаже на обществеността в нашата община кои са хората, които са работили в „Държавна сигурност“ и „Държавна сигурност“ да витае в дейността на общинска администрация. Много бих искал хората на Шумен да знаят има ли такива и кои са те“, заяви кметът на Шумен.
Потърсен за коментар Петър Петров отговори, че само в предаване на живо ще предостави доказателства за това.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *