Започна комедийният театрален фестивал „Тодор Колев“ - Телевизия Шумен

Минута мълчание пред паметника на Тодор Колев даде началото на ритуала по откриването на първия комедиен фестивал, посветен на известния актьор. Пред бронзовата статуя в Градската градина бяха поднесени цветя от кмета на общината професор Христо Христов, председателят на общинския съвет Ася Аспарухова, театрали и граждани.
„Тодор Колев беше не само изключителен актьор, но и истински феномен в българската култура. Неговият талант, чувство за хумор създадоха истински емблеми-реплики, които всеки един до днес продължава да използва. Именно затова решихме да създадем този фестивал, за да запазим и разпространим духа на неговото творчество и да създадем сцена за качествени постановки, които да се вдъхновяват една от друга“, каза на церемонията по откриването на фестивала директорът на шуменския театър Илия Виделинов.
За фестивала са селектирани постановки от цялата страна, както и студентски спектакли.
„Девет постановки участват в първото издание на комедийния фестивал „Тодор Колев“. Очакваме публиката да се радва, очакваме Шумен да стане един щастлив град. Искаме да усмихнем хората!“, каза Десислава Василева, която е в състава на фестивалното жури.
Председател на журито, което ще оцени спектаклите е актрисата Албена Колева, дъщеря на големия комик. Фестивалът ще продължи до 30 юни. Има и богата съпътстваща програма.

От 25 юни започва фестивалът „Тодор Колев“

Комедиен театрален фестивал „Тодор Колев“ – с богата програма от спектакли

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *