Заседание на здравна комисия заради ДКЦ - 1 - Телевизия Шумен

Общинските съветници от здравна комисия проведоха извънредна работна среща с ръководството на Диагностично-консултативния център в Шумен.
Проблеми в управлението на общинския Диагностично-консултативен център, известен като новата поликлиника, предизвикаха заседание на здравна комисия към местния парламент. Общинска проверка на място установила занижена хигиена и конфликт в работещите в различните нива.
„Установих, че наистина е занижена хигиената в ДКЦ, направихме няколко разговора, работни срещи с д-р Ангелова, където аз поставих основните проблеми, с които бях запозната. Поставили сме задачи да бъдат изпълнени, уверени сме, че това в съвсем кратки срокове ще бъде променено. Очевидно е, че има междуличностен конфликт, Община Шумне не иска да се намесва в тези взаимоотношения. За нас е важно здравната услуга, ще проведем разговор-среща с работещите колеги в ДКЦ-1, и за мен най-важното е те да бъда удовлетворени, спокойни1 и решението да бъде общо“, каза заместник-кметът по социална политика и здравеопазване Светослава Хайнова.
Управителят на поликлиниката д-р Магдалена Ангелова подчерта, че по смисъла на закона поликлиниката е със статут на търговско дружество и заяви, че тя и екипът й правят необходимото, за да функционира заведението нормално.
„Аз не съм, нямам самочувствието, че съм някакъв перфектен мениджър в никакъв случай. Правим всичко което е по силите ни, разберете, че в тази огромна сграда хигиената, първо не се поддържа лесно и всичко, наистина всичко правим по силите си“, заяви управителят на ДКЦ-1 д-р Магдалена Ангелова.
От септември месец в поликлиниката ще заработят на 100% и ежемесечни безплатни прегледи при определени специалисти.

Проверяват директорски заплати

Безплатни профилактични прегледи

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *