Възстановяват минералния извор в Мараш - Телевизия Шумен

Проучват възможностите за възстановяване на минералния извор в шуменското село Мараш. В момента се работи на място, за да се осигури достъп до лечебната вода. Това съобщи в студиото на предаването „В обедната почивка“ заместник-кметът по европейски политики, екология и туризъм Даниела Русева.
Един от приоритетите, които ръководството на община Шумен заложи още в началото на мандата, е възстановяването на минералните извори в село Мараш. Фирмата, която беше наета да провери състоянието на тръбата, установила, че има запушване на 350-ия метър.
„И днес другата работна среща беше в тази връзка – да търсим начин как да се отпуши тази тръба, за да може да започне някакво водочерпене и да бъдат направени конкретни стъпки в тази посока, за да можем да се възползваме от това природно богатство. Кметицата на Мараш беше поканена на тази работна среща, тя също активно се включи, така че има желание за работа в тази посока, а щом има желание, начин винаги ще се намери“, каза ресорният заместник-кмет по европейски политики, екология и туризъм Даниела Русева.
В студиото на предаването „В обедната почивка“ новият заместник-кмет по строителство и благоустройство инж. Лиляна Гайдаржиева потвърди намеренията си да работи, за да върне шуменци в Шумен.
„В нашия град има много културни мероприятия в последно време, но трябва да има и добри пътища до града, трябва да има добри училища и добри детски градини, трябва средата в детската градина, това което предлагаме на децата, да е добро, за да може родителите да предпочитат да живеят в нашия град“, заяви в предаването „В обедната почивка“ заместник-кметът по строителство и благоустройство инж. Лиляна Гайдаржиева.

Снимка: Facebook

Кметът представи новите трима зам.-кметове на Община Шумен

Одобриха Наредбата за минералната вода в село Мараш

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *