Зимата се завръща - Телевизия Шумен

Рязко застудяване, интензивни снеговалежи и виелици през почивните дни. Прогнозата на синоптиците е за типично зимно време и температури. След пролетните температури през последните дни зимата се завръща с пълна сила – със съществено застудяване и валежи от сняг, на места – значителни.
“На фона на отчетените днес температури – около 14 градуса за района на Шумен, още утре очакваме захлаждане, като температурите ще са без денонощен ход. Минималните ще са около четири градуса, максималните ще се движат около 5 градуса. Валежи ще започнат още през нощта срещу петък, а утре през деня по преминаващ южно от страната циклон, валежите ще са повсеместни и значителни по количества, като за Лудогорието, Предбалкана и по-високите части дъждът ще преминава в сняг. Валежите ще продължат и в нощта срещу събота, с усилването на вятъра на места очакваме и навявания”, обобщи прогнозата за следващите дни Соня Койчева, началник на Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен.
Още в неделя облачността ще се разкъсва до слънчево време, но температурите ще останат близки до нулата. Затопляне се очакват във вторник, а дали ще имаме снежна Коледа синоптиците ще кажат със сигурност след средата на следващата седмица.

Снегът затвори пътища в Шуменско

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *