27 екипажа подадоха заявки за рали „Стари столици“ - Телевизия Шумен

27 екипажа подадоха заявки за участие в 51-тото издание на рали „Стари столици“. В състезанието, което ще се проведе тази събота и неделя, ще се включат най-добрите автомобилисти от страната.
„Тука си дават среща най-добрите автомобилисти, в момента, които водят в шампионата, а трима от тях имат реалната възможност да станат и шампиони“, каза Савко Панайотов – директор на рали „Стари столици“.
Основните претенденти за титлата са Мирослав Ангелов, Антон Титов и Георги Василев. Мартин Сурилов също е сериозна конкуренция, посочи Панайотов.
„Шуменското участие, т.е. клубът „Шумен Ауто спорт“ ще бъде представен от трима състезатели“, каза още Панайотов.
Освен Мартин Сурилов, сред шуменските състезатели са Сашо Стайков и Росен Бозов, който ще направи първи старт със съвсем нов професионално подготвен автомобил.
„Ще ми е малко трудничко в началото, ще се опознаваме с автомобила, но се надявам тук, пред родна публика, да завършим достойно“, каза Росен Бозов – автомобилен състезател.
Първият ден от състезанието предвижда пробег на скоростните етапи Велики Преслав, Върбица и в обратен ред котата и язовир Тича. В неделя ще бъдат пробягани традиционните етапи Пивовара – Новосел и Лозево – Шумен. Заради ковид мерките отпада атрактивният градски нощен етап, тъй като там се изискват седящи места. Щабът, сервизният парк, стартът и финалът ще бъдат в района на Арена Шумен. Официалното откриване е в събота от 13 часа, а награждаването – в неделя от 15 часа. Основен организатор е клуб „Шумен Ауто спорт“ със съдействието на Община Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *