Две години по 750 000 лв. общински пари за селските улици - Телевизия Шумен
Две години по 750 000 лв. общински пари за селските улици

Две поредни години – 2022 и 2023 година Община Шумен да отделя по 750 000 лева за улични ремонти по селата. Това предложение на временната комисия, която определя нужните ремонти, ще бъде обсъждано на извънредната сесия на 8 октомври. Това решиха председателите на политическите групи в местния парламент по време на Консултативния съвет.
„На 4 октомври временната комисия за малките населени места проведе своето заседание. Тя беше почти през целия ден, доколкото имам информация е приключила 17-18 часа, към края на работния ден. На следващия ден, 5 октомври, проведе заседание и временната комисия за градска част, за град Шумен. Изготвени са протоколите и ще бъдат предоставени на вниманието на общинските съветници в днешния ден“, каза Ася Аспарухова, председател на Общински съвет – Шумен.
До извънредната сесия се стигна след тежки дебати по повод искания от администрацията кредит и неговото разпределение за улични ремонти в общината.
„Бяха направени предложения да бъдат разгледани от постоянната комисия ТРСУ, тъй като касае основно списъците на улиците, на които ще бъде извършен ремонт, така и за бюджет и финанси. По време на провеждане на заседанията на временните комисии е имало предложение тези населени места, за които средствата са в по-малък размер, да бъдат компенсирани при изготвяне на новия бюджет, който е за 22-23 г. и да бъдат предвидени такива допълнителни средства с това предназначение“, каза още Аспарухова.
Ася Аспарухова държеше да уточни, че ремонтите на уличната мрежа няма да спрат след усвояването на бъдещия заем.
„Аз искам да поясня нещо, не искам да остава впечатление, че едва ли не с поемането на този дълг повече ремонти в град Шумен и малките населени места няма да бъдат извършени. Такива ще бъдат правени със заложени средства във всеки един бюджет при необходимост“, обясни председателят на Общинския съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *