Гости от Европа в шуменска детска градина - Телевизия Шумен

16 учители от Белгия, Швеция, Франция и Испания в рамките на една седмица ще бъдат гости в Детска градина „Космонавт“ в рамките на визитата по проект „Защити своята планета“, по програма „Еразъм +“ на ЕС. Мобилността в България е под надслов „Децата на 21 век с мисия да защитят планетата“.

След традиционното посрещане с хляб и сол в детската градина, гостите бяха приветствани от малките космонавтчета с музикална програма. Чуждестранните учители разгледаха детското заведение и се запознаха с възпитаниците му. Всяка група ги изненада с нещо приятно, свързано с темата на проекта.

Мобилността продължи с представяне на екопрактиките, които се прилагат в детската градина и 12– те книжки „Горски буквар“, които деца и учители, от всяка група, сътвориха заедно. Букварите имат за цел чрез игри, приказки и обучителни материали да разширят знанията и уменията на децата за опазване на природата и да доразвият тяхното екологично възпитание – сподели Дарина Димитрова – директор на градината.

Дейностите, които са включени в програмата по мобилността до края на седмицата са насочени към опазване на гората, защото именно тя е нашата компетенция по проекта. Новото в този проект е, че всяка държава има компонент, който разработва: Белгия – опазване на реките; Испания – опазване на океаните; Швеция – опазване на градовете; Франция – опазване на моретата.

„Крайната цел на проекта „Защити своята планета“ е показаните добри практики, по време на всяка мобилност, да се превърнат в траен опит в работата на учителите и да намерят място в образователния процес“ – допълни Димитрова.

„Тиквена фиеста“ в Детска градина “Дружба”

Детска градина “Братя Грим” изпрати бъдещите първокласници

„Детско ТВ“ на 12 години

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *