Изложбата показва преходa от аналоговото към дигиталното изкуство - Телевизия Шумен

Изложба, показваща преходa от аналоговото към дигиталното изкуство, е подредена пред Младежкия дом в Шумен.
„Идеята е да покажем рисунки, рисувани на лист хартия, след което са обработени с графичен софтуер. Някои са обработени с Фотошоп, с дигитален таблет, други с телефони. Това е по-интересната част. Понеже знаем, че вече не само комуникираме, не само работим и се обучаваме с телефоните си, но и в случая творим с тях“, каза Свилен Петров – учител в СУ „Панайот Волов“.
Творбите са на ученици от 11 клас на СУ „Панайот Волов“, а изложбата е част от проекта „АРТ Тунел Шумен“, организиран от Фондация „Подобри“.
„Ние популяризираме един проект на Фондация „Подобри“ – Арт тунел – Шумен, който трябваше да се случи тази година. Но понеже не можахме да намерим финансиране за изграждането му, го преработихме в тази форма, която виждате в момента. Ще организираме шест поредни изложби на различни шуменски школи, училища, университета, където да покажем творчеството на учениците, студентите. Първият наш партньор за тези изложби е училище „Панайот Волов“, каза Петър Бодуров – председател на Фондация „Подобри“.
Шуменци ще могат да разгледат изложбата до края на седмицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *