Младежкият дом в Шумен отбелязва 50-годишен юбилей - Телевизия Шумен
Младежкият дом в Шумен отбелязва 50-годишен юбилей

Празнична програма по повод 50 години от създаването си организира Общинският младежки дом в Шумен. Той отваря врати през далечната 1971 година и с течение на времето се утвърждава като културно-информационно и творческо средище за развитие и изява на шуменските младежи.
50-годишнината на Общинския младежки дом ще бъде отбелязана на 29 октомври, петък, от 17.00 часа в концертната зала. Покани да присъстват са изпратени до всички бивши директори, които през годините са дали своя принос за развитието на Младежкия дом. Те ще бъдат отличени със специални плакети по случай годишнината. Ще бъде представен и документален филм за Младежкия дом, подготвен за юбилея. Лентата разказва за историята и дейностите, които се развиват в него от създаването му през 1971 г. до днес. След това програмата ще завърши с празничен концерт, в който ще участват формации към Младежкия дом и гостуващи изпълнители.
По случай своя половинвековен юбилей Младежкият дом ще бъде домакин на 20-тата Национална среща на младежките съвети и парламенти в България, която ще се проведе от 29 до 31 октомври. В рамките на събитието ще се дискутират теми, свързани с историята на младежките домове и ролята им като съвременни младежки пространства, гражданското участие на младите хора в различни инициативи на местно ниво и бъдещето на Европа през погледа на българските младежи. По време на срещата представителите на младежките структури ще имат възможност да популяризират своята дейност, да обменят добри практики и да установят контакти помежду си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *