Камери за кръговото на „Симеон Велики“ - Телевизия Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов взе отношение относно опасно или не е кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“. На мястото живота си загуби 22-годишната Светомира Станчева, която загина след тежка катастрофа.
Стационарна камера и реорганизация на трафика, която да позволи извеждане на част от автомобилния поток извън кръговото кръстовище, където стана фаталният инцидент, ще предложи кметският екип на експерти.
„Имаше служители от полицията, поканил съм тяхното ръководство експерти, които се занимават с това нещо, ще се събира комисията и там ще поставя този въпрос, евентуално да отклоним една част от това кръгово някъде да излизат до бензиностанцията. Ще търсим варианти да можем да облекчим малко кръговото, но искам да ви кажа и това беше тяхна констатация на колегите от полицията, че това не е натоварено кръстовище“, каза Любомир Христов – кмет на Община Шумен.
Днес от Европейския център по транспортни политики разпространиха позиция, в която казват че кръговото кръстовище не отговаря на нормативните изисквания. Вътрешният диаметър е по-малък от изискването в нарочната наредба на МРРБ.
„Когато започнаха да ги проектират, извикахме специалисти, проектанти, ако трябва ще ви кажа кои са проектантите, ще ги поканя тук да се защитят, това което са проектирали и това което е изпълнено и ние сме се доверили изцяло на тях, на експерти“, каза Любомир Христов – кмет на Община Шумен.
Предстои експертите да дадат решения за бъдещето на кръговото кръстовище, междувременно разследването на случая продължава без оповестена нова информация, а утре в Шумен ще има протестно шествие.

ЕЦТП: Кръговото от катастрофата в Шумен не отговаря на нормите

На дневен ред: Безопасно ли е кръговото

Жена загина при катастрофа в Шумен

Протестират домашния арест на Жечко Кюркчиев

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *