Кметът на Шумен се срещна с посланика на Федерална република Германия - Телевизия Шумен

На работна визита в Община Шумен бе посланикът на Федерална република Германия Н. Пр. Ирене Мария Планк. Кметът проф. Христо Христов запозна Нейно Превъзходителство с възможностите на Шумен и региона за производствени инвестиции, предвид добрите условия на Индустриалния парк и свързаността на града ни с основни търговски трасета. Темата за туризма също беше на вниманието на гостите, особено богатите възможности на Шумен за исторически, културен и еко туризъм. „Един от приоритетите на управленската ни програма е туризмът и аз мисля, че можем да възродим доброто отношение на немските туристи към шуменския край“, каза кметът.
Посланикът благодари за срещата и изрази намерение и желание за продължаване на традиционните българо-германски отношения и възстановяване на добрите традиции на побратимените градове.
Проф. Христо Христов благодари на Н.Пр. Планк за дългогодишната подкрепа на шуменския приют за животни „Тонка Петрова“ и за последните дарения за обитателите му.
В края на срещата посланикът получи плакет „Мадарски конник“ от кмета.
Посланик Ирене Мария Планк е с продължителен стаж във Федералното външно министерство, с успешни мисии в Брюксел, Бейрут, Кабул и Сиатъл. Мандатът й в Република България е от януари 2023 година и това е първото нейно посещение в град Шумен.

Снимка: пресцентър Община Шумен

Посещение на немския посланик в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *