Освободиха шефа на Онкоцентъра - Телевизия Шумен

Освободиха д-р Свилен Арнаудов като управител на Онкоцентъра в Шумен. Заседанието на Общинския съвет беше белязано от скандали, обвинения и прекъсвания за консултации и дебати по една точка – освобождаване на д-р Арнаудов и избор на временен ръководител на лечебното заведение до провеждането на конкурс. Това им отне повече от 5 часа и предизвика силни емоции. Затова по предложение на Данаил Данчев съветниците решиха тайно да гласуват дали да освободят досегашния ръководител, а след това и името на новият временно изпълняващ.
„Трябва да е лице, което да е независимо, което не може да повлияе на върху провеждане на конкурса и самите правила за всички участници. Считаме, че управител на дружеството трябва да е лице, което няма да участва в този конкурс“, заяви общинският съветник Ивайло Илиев.
С тайно гласуване и 23 гласа „за“ съветниците освободиха досегашния управител на Онкоцентъра. И се изправиха пред необходимостта да изберат нов. Първоначалното предложение на кмета беше отхвърлено и съветниците сами избраха кого да предложат – д-р Миглена Петрова и отново д-р Свилен Арнаудов. Д-р Петрова е бивш кадър на Онкоцентъра, работила там 35 години.
„Знам че ще бъде трудно, даже много трудно, но аз ще потърся вашата помощ уважаеми общински съветници, защото Комплексния онкологичен център не е на управителя, той е ваш. Ваш, и на пациентите от Североизтока, благодаря!“, заяви в сесийна зала д-р Миглена Петрова.
Втори пред съветниците излезе д-р Арнаудов.
„Не желая да участвам в състезание, което е предварително уточнено и как да се случат нещата. Вие много добре знаете какви уговорки имате политическите сили“, категоричен беше д-р Арнаудов.
Така д-р Арнаудов отпадна от предложенията и остана д-р Петрова. Този път „за“ гласуваха само 19 съветници. Комисията обяви, че има взето решение и д-р Петрова сменя на поста д-р Арнаудов. Някои от съветниците обаче се усъмниха в легитимността на решението и заявиха, че при обжалване то ще бъде обявено за нищожно.
„Смятам, че забъркахме една каша в резултат на докладната записка от кмета и група общински съветници, които гласуват без да мислят за последствията. Няма взето решение, с 19 гласа „за“, от 41-членен състав на Общинския съвет не може да бъде взето решение. За щастие няма да има последствия, г-н Арнаудов ще остане да управлява Комплексния онкологичен център до легитимното избиране на нов управител“, коментира след гласуването на точката общинският съветник Данаил Данчев.
Съветниците подкрепиха да бъде разкрита процедура за избор на нов управител на Онкоцентъра, като в условията няма да има изискване новият управител да бъде онколог.

Работещите в Онкоцентъра с отворено писмо

Отново скандал заради Онкоцентъра

Изборът на управител на Комплексния онкологичен център – отново в сесия

Конкурсът за управител на Онкоцентъра се отлага

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *