Лекари с грамоти за ваксинационната кампания - Телевизия Шумен
Лекари с грамоти за ваксинационната кампания

Общопрактикуващият лекар д-р Алиосман Ахмед и ръководителят на Медицински център “Свети Иван Рилски” в Шумен д-р Даниел Димов получиха грамоти от Министерството на здравеопазването за активност във ваксинационната кампания. „Старание, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания“, с тези думи областният управител на Шумен Валентин Александров обобщи приноса на отличените медици.
Практиката на д-р Ахмед е във Върбишко и включва над 2 000 пациенти от 16 села. Той е е ваксинирал 768 души. „Освободих си време и им обясних поотделно какво може да стане, ако не се ваксинират и какво би станало, ако се ваксинират, в крайна сметка – те да решат. Хората решиха да се ваксинират, а след това срещнах се поотделно с кметовете на селата, предложих им аз да отида до там, защото хората нямат възможност, особено по-възрастните, да дойдат до Бяла река. Основната ми практика е там, а примерно Методиево, Иваново, са на 30 километра. Направих си списък и отидох във всяко село да почна да ги ваксинирам с моя екип“, каза общопрактикуващият лекар д-р Алиосман Ахмед.
В имунизационния кабинет на Медицински център “Свети Иван Рилски” са сложени 8 385 дози на 4 788 души. „Безконтролен интернет, с активността на антиваксърите доведе до изключително ниските нива на ваксинация в България. Това аз го определям като резил. Видяхме, че последните девет месеца, откакто се работят, всички ваксини се понасят добре. Преди всичко факта за тежки реакции, това са вече много хора – не сме имали. Леки – да, но те се преодоляват лесно“, заяви д-р Даниел Димов, управител на МЦ “Св. Иван Рилски”.
Шуменска област е в долната част на националната класацията по дял на ваксинираните. Към днешна дата със завършен имунизационен курс в областта са малко над 15 процента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *