Ученици отбелязаха Европейската седмица на мобилността - Телевизия Шумен
Ученици отбелязаха Европейската седмица на мобилността

Със състезание по спортно ходене и екологична викторина учениците от СУ „Панайот Волов“ отбелязаха Европейската седмица на мобилността в Шумен.
„Основната цел на кампанията, която датира от 2000 г. и е под егидата на Европейската комисия за популяризиране на устойчивата градска мобилност. Да бъдем здрави, да предизвикаме себе си, да ходим пеша, с велосипеди. Тази година кампанията „Бъдете здрави“ е свързана със социалната изолация, в която ни постави ковид пандемията“, каза Миглена Данчева – гл. експерт в РИОСВ – Шумен.
Според учители и ученици спорът ни учат на дисциплина и самоконтрол.
„Спортът е много важен за развитието и израстването на децата. Не умаловажаваме останалите предмети, които се изучават в училище, но спортът възпитава, спортът е дисциплина. В случая тази съвместна инициатива, която имаме с РИОСВ, е да се научат да разделят боклука. Ние възпитаваме едни будни, млади граждани“, каза Галина Абаджиева – учител в СУ “Панайот Волов”.
На 22 септември от 9.00 ч. до 12.00 ч. шуменци ще имат възможност да изкачат стъпалата към паметника „Създатели на българската държава“. На финала първите 200 души ще получат награди.

Шуменската екоинспекция с инициативи в седмицата на мобилността

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *