Оперета на детска градина „Светулка“ - Телевизия Шумен
Оперета на детска градина „Светулка“

Оперета „Приказка за Аграба“ представиха децата и колективът на детска градина „Светулка“. Вълшебният свят от приказката за Аладин и вълшебната лампа бе умело пресъздаден на сцена от малките таланти.
„Приказка за Аграба“ е най-новата операта на шуменската детска градина „Светулка“, която предпремиерно бе представена днес на сцената на драматично-кукления театър.
Минути преди началото на спектакъла, зад кулисите кипеше финална подготовка, а главните актьори Траян и Йоан, които се превъплъщават в образите на Аладин и злия везир Джафар бяха готови за дебюта си.
Здравей Аладин? – Здрасти. – Кое е най-хубавото вълшебство, което джинът може да ти направи? – Според мен, да ме направи принц – А това сбъдва ли се в приказката, Аладин става ли принц? – Да, става Али Абабуа – А трудно ли е да го изиграеш? – Не, изобщо“, каза Траян Тодоров.
Трудно ли е да изиграеш лош везир? – Не, за мен не! – Какво най-много ти харесва в тази приказка? – Димите ми, играта и ролята ми най-вече“, каза Йоан Енчев.
Специални сценични костюми, грим и декори допринесоха за това оперетата да е достойна за голяма сцена.
Благодарение на прекрасната игра на децата, добрия сценарий и организация публиката се потопи във вълшебствата на Аладин и останалите герои от света на Шехерезада. Оперетата „Приказка за Аграба“ е първа за колектива на детската градина „Светулка“ от няколко години насам.
„Аз от резултата много съм доволна, но ни беше много трудно, защото освен че децата нямаха представа всъщност какво ще се случва, нямаха представа и 75% от екипа на детската градина, защото нашият екип е в поколенческа смяна. Нашите спектакли бяха прекъснати от ковид, ние от 4 години не сме излизали на сцена и тази година всъщност за нас е голямото завръщане и за това е „Приказка за Аграба“, защото лайтмотивът на цялото ни представление, това е свободата. Свободата в изборите ни, свободата в действията ни, свободата в нашия живот, свободата в любовта – свободата“, каза Надежда Минчева – директор ДГ „Светулка“.
След успеха на предпремиерата, предстои премиерното представление на оперетата, което ще е на 30 май от 17:00 ч. на сцената на ДКТ „Васил Друмев“.

Детската градина и уменията на 21 век

Вдигат нова детска градина в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *