Откриха новия театрален сезон - Телевизия Шумен
откриха театралния сезон в Шумен

Пъстро шествие по централната улица даде началото на тържеството за откриването на новия театрален сезон на Драматично-куклен театър “Васил Друмев”. Приветствие от името на кмета на община Шумен беше прочетено от Найден Косев – заместник-кмет “Образование и култура”.
„Нека и този сезон на шуменския театър да бъде изпълнен с добри постановки, запомнящи се роли, пълни салони и много аплодисменти. Сигурен съм, че това е и най-голямото признание за труда и всеотдайността, които влагате при подготовката на всяко представление. Вашите сценични превъплъщения, емоциите и посланията за света и живота, които представяте на сцената, несъмнено оставят своя отпечатък в умовете и сърцата на зрителите“, посочи в привествието си към театралите Найден Косев.
С тържествен ритуал беше запален театралният огън и вдигната хоругвата. Две са премиерите в началото на този театрален сезон, отбелязващ 165-та годишнина от първото театрално представление у нас. Детската приказна постановка “Тримата братя и златната ябълка” с режисьор Даниела Христова и “Михал Мишкоед” с Ники Станоев в главната роля и постановчик Съби Събев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *