Откриха пленерa “Шумен - познат и непознат” - Телевизия Шумен
Откриха пленерa “Шумен - познат и непознат”

Започна традиционният фотопленер “Шумен – познат и непознат”. През тази година в него участват седем майстори на обектива, а тема са екстремните спортове.
Фотопленерът “Шумен- познат и непознат” събра през тази година фотографи само от Шумен, за това пък темата е повече от провокираща: спортове с елемент на екстремност.
“Да участвам в този пленер на първо място ме накара интересът ми към фотографията. От хоби, през професионални ангажименти, през работа със студенти. На второ място личната ми ангажираност с някои от видовете спортове, които ще представим”, разказа фотографът Камен Мариус Теофилов.
“Тук ще бъде много специфично условието на форума. Трябва освен фотографски умения, човек да има и доза екстремизъм в кръвта си, за да може да заснеме нещата, които се изискват”, подчерта Цветослав Георгиев.
“Много ми хареса темата на пленера. Аз съм любител на екстремните спортове и това ме накара да се включа”, каза Даяна Димова.

 

Събитието беше открито в Ганушевата къща.
“Огромно удоволствие за нас е да поставим началото на 6-ия пленер “Шумен- познат и непознат”.Освен в културно-исторически план Шумен може да се разглежда и като “Меката на екстремните спортове”. Това е и подзаглавието на пленера, който се организира от община Шумен, със съдействието на Ивайло Сакелариев”, каза Даниела Вичева от община Шумен.
Пленерът ще продължи до 30 юни и ще завърши с изложба на Паметник “Създатели на българската държава”.

Седем фотографи в пленера „Шумен – познат и непознат“

Завърши пленерът в Нови пазар

Изложба на пленер “Салманово”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *