ПП „Шуменско плато“ набира дарения за обновяване на парковата инфраструктура - Телевизия Шумен
ПП „Шуменско плато“ набира дарения за обновяване на парковата инфраструктура

Природен парк „Шуменско плато“ набира средства за ремонт на износена и счупена инфраструктура в районите на Горското училище, Пътеката на приказките и скалния манастир Килията. Проектът е част от традиционната дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“ и може да бъде подкрепен от всеки. И трите локации са от изключително значение за природния парк и за туризма в региона – те се посещават годишно от над 50 хиляди туристи, включително ученически групи и деца.

Ремонтните дейности включват обновяването на беседки, дървени мостове и обезопасителни съоръжения, поставянето на нови информационни табели, почистване. Целта на проекта е манастир Килията да стане достъпен за най-широк кръг от посетители, а Горското училище и Пътеката на приказките – още по-привлекателни места за провеждане на обучения и опознавателни разходки за деца, ученици и студенти от ботанически специалности на шуменския университет.

Подробности за проекта могат да се открият на страницата на дарителската кампания Izberi.rbb.bg, откъдето лесно всеки може да дари за инициативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *