Проверяват случая с наводнените ниви край Троица - Телевизия Шумен
Проверяват случая с наводнените ниви край Троица

Експерти от Централното управление „Напоителни системи“ проверяват сигнала за десетките наводнени земеделски ниви в землището на село Троица. За случая ви информирахме в понеделник.
„Очаквам нашата държава вече да помисли и за нас малките, за земеделието. Просто да се обърне внимание, не само да се налива на големите. Искаме да работим спокойно“, каза пред екип на Телевизия Шумен арендаторът Василка Стоянова. В отговор на наше запитване, от земеделското министерство съобщиха, че от местния клон на „Напоителни системи“ вече са правили проверка на място. Установени били както наводнени площи, така и оттичане на повърхностни води. От министерството признаха, че заради състоянието на поливния канал, загуби на вода има.
По информация на ресорното министерство, участъкът разположен на около 500 метра от нивите, е предвиден за реконструкция и рехабилитация с цел намаляване загубите на вода и подобряване състоянието му. В отговор на наш въпрос, дали собствениците на наводнени терени ще бъдат обезщетени, от министерството отново посочиха, че по случая тече проверка.

Десетки декари наводнени земеделски ниви край Троица

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *