Безплатните лекарства за Covid-19 в Шумен от другата седмица - Телевизия Шумен
Безплатните лекарства за Covid-19 в Шумен от другата седмица

От днес леките и среднотежки случаи болни с Ковид – 19 могат да се лекуват вкъщи, като Здравната каса поема част от лечението. В Шумен обаче това все още не е възможно. „От нашия софтуер зависи също, който също не е готов, но и от самата промяна в самата информационна система, зависи също“, каза д-р Магдалена Ангелова, управител на “ДКЦ-1″ – Шумен.
Другият голям проблем в Шуменска област е наличието само на един кабинет и само на един лекар в Ковид зоната на „ДКЦ-1“.
„Капацитетът за 8 часа е около 32-ма, да речем до 40 човека, но нуждите на една област са много по-големи от това. Няма как една ковид зона да поеме пациентите на всички“, допълни д-р Ангелова. Затова от Районната здравноосигурителна каса са изпратили покана до всички ДКЦ-та и Медицински центрове в областта да сключат анекси към договорите си като разкрият ковид кабинети. До момента обаче няма други желаещи.
„Това, че колегите джипита не могат да изписват безплатно лечение е огромна пречка. Ние току-що се срещнахме с няколко от личните лекари и имаме предложение – в областите, каквато е Шумен, където има единствена ковид зона, по някакъв начин в методиката да бъде вписано, че колегите, които са джипита, също могат да преглеждат и да получават това възнаграждение от 25 лева за преглед, като ние им осигуряваме и антигенния тест, и рентгеновата снимка“, каза още д-р Магдалена Ангелова.
Предложението на шуменските медици ще бъде изпратено до Министерството на здравеопазването, за корекции на новоприетата методика, за да може всеки заразен с коронавирус да получи два прегледа и безплатно лечение в дома си и в Шуменска област.

Безплатни лекарства за домашно лечение на ковид болни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *