Ръст на приходите в НАП - Телевизия Шумен

Над 2,3 млрд. лева са приходите, постъпили в НАП през месец октомври, което е с близо 125 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година, сочат данните на приходната агенция.
Общо данъчните приходи за октомври възлизат на над 1,3 млрд. лева, като данъка върху доходите на физически лица е близо 440 млн. лв., над 223 млн. лв. е корпоративният данък и 656,7 млн. лв. ДДС.
Общият размер на приходите от осигурителни вноски за октомври надвишава 1,1 млрд. лв., в това число над 605,7 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 257 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и 147,8 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.
Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – 30 %. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 16 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 10 на сто спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП.
От началото на годината до 31 октомври 2021 г. в приходната агенция са постъпили над 22,5 млрд. лева, което е 2,3 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година, допълват още от НАП.
В офис Шумен през месец октомври са постъпили в бюджета над 17,7 млн. лева. Общо данъчните приходи за месеца възлизат на над 5,7 млн. лева, приходите от осигурителни вноски надвишава 12,3 млн. лева. И в офис Шумен най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – 22,6 %. От началото на годината до 31 октомври 2021 г. са постъпили над 190 млн. лева, което е 8,3 млн. лева повече в сравнение със същия период на миналата година, допълват още от офис Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *