Рецидивист преби и ограби възрастна жена - Телевизия Шумен
Благодарност към служител на реда

82-годишна жена е била жестоко пребита в дома си от 44-годишен рецидивист в каолиновското село Тодор Икономово на 24 септември през нощта. Униформените задържали извършителя за по-малко от час и половина.
„Жената се опитала да му противостои и е взела брадвичка, която е държала на подходящо място в стаята си. Лицето обаче отнема брадвичката и нанася удари с ръце в областта на главата и тялото“, каза ст. комисар Георги Гендов.
Мъжът откраднал от жертвата си 200 лева и златните накити и избягал. По подробното описание на пострадалата престъпникът бързо бил разкрит и задържан в леглото си. Той бил нает като пастир в селото и живеел в пристройка до стопанството.
„Криминално проявен, с множество осъждания и в рамките на образуваното досъдебно производство и извършените процесуално-следствени действия е възстановена банкнота от 50 лв., която има следи от кръв и при претърсване и изземване в помещенията, които той обитава, е установена въпросната брадвичка, която отговаря изцяло на дадените обяснения от възрастната жена“, каза още ст. комисар Георги Гендов.
Пенсионерката е настанена в болница със счупена ръка и ребро. Нападателят й остава за постоянно в ареста. Той има 16 криминални прояви – основно кражби, лежал е неколкократно в затвора и последното му освобождаване е през 2018 година. От август месец бил обявен за общодържавно издирване за кражба в гр. Девня.
„Ти да помислиш, че през нощта ще влезеш в чужд дом, ще безчинстваш в него, ще грабиш и след това ще се оттеглиш безнаказано. Тези явления от 10-11 години не е имало на нашата територия на нашия окръг. Искам да отправя послание към всички, които си мислят, че така ще си добиват по един лесен начин с материални блага – отговорът ще е точно този – задържане под стража и предаване на съд. Като през цялото време ще се полагат усилия да се докаже вината им и то трябва да знаете, че криминалистическата наука е много напреднала“, каза зам.-окръжният прокурор Орлин Куздов.
За извършеното престъпление срещу възрастната жена, в условията на опасен рецидив, законът предвижда затвор от 5 до 15 години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *