Реорганизация на фаталното кръгово - Телевизия Шумен

Стартираха дейностите по временната реорганизация на кръговото кръстовище на бул. “Симеон Велики“, където през 2022 година при тежка катастрофа загина 22-годишната Светомира Станчева. Вътрешният кръг е разширен и оформен като елипса, като целта е да се преустанови рисково преминаване през кръстовището.
Дейностите по реорганизация на кръговото кръстовище са започнали преди дни. Някои от шофьорите обаче не са убедени, че и сега проблемът с кръстовището ще бъде решен.
“Аз лично не съм щастлив от това кръгово, когато бяха светофарите нямаше проблеми, когато направиха кръговото започнаха големите проблеми. Въпреки, че е крив, ако се заобикаля по маркировката, би могло да се получи нещо”, коментира Росен Лазаров, шофьор.
През деня днес кметът на Шумен проф. Христо Христов, заместникът му по строителство арх. Николай Симеонов и представители на фирмата-изпълнител, показаха пред медии проекта за кръговото и разясниха подробности за реорганизацията на кръстовището.
“Във вътрешния кръг ще се разположат високи ограничители в червен цвят, които да изострят вниманието на шофьорите, в този радиус тук ще се разположат по-ниски ограничители, които да възпрепятстват прякото преминаване през тях и да осигурят кръгово преминаване. От друг страна тези ограничители позволяват моторни превозни средства с по-голяма дължина, тирове, прицепи да извършват завиване”, обясни ресорният зам.-кмет по строителство и екология арх. Николай Симеонов.
От фирмата-изпълнител отхвърлиха обвиненията за некачествено изпълнение на маркировката и най-вече за кривите линии на вътрешния кръг, който вече е променен на елипса и подчертаха, че всичко ще е готово едва след монтирането и на изкуствените неравности.
“В момента обектът се работи, както виждате, хората са направили буфер, за да се направи вътрешната щриховка, защото на този трафик няма как да се направи вътрешна щриховка, описали са буфер и след това са направили елипсата”, обясни инж. Асен Тодоров от пътностроителната фирма.
Междувременно продължава да се работи и по проектирането на нов вариант на кръстовището.
“Изграждането на това пътно съоръжение ще бъде готово в края на август – септември, поради което е необходимо да не стоим със скръстени ръце,а да предприемем един временен вариант, който да гарантира безопасно преминаване през това пътно съоръжение”, заяви кметът на община Шумен проф. Христо Христов.
Временната реорганизация на кръговото кръстовище трябва да бъде завършена до края на седмицата.

Опасното кръгово на дневен ред

Обезопасяват кръговото на бул. „Симеон Велики“

Все още търсят проектант за фаталното кръгово

Фаталното кръгово е незаконно

Експерт: Кръговото-убиец е опасно

Жена загина при катастрофа в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *