Шумен е домакин на конференция „Детската градина и уменията на 21 век“ - Телевизия Шумен
Шест шуменски общини готови за задължителната предучилищна на четиригодишните

Шумен ще бъде домакин на Международна научно-практическа конференция „Детската градина и уменията на 21 век“. Тя започва утре и ще се проведе в два дни. Събитието ще премине под патронажа на кмета на Община Шумен проф. Христо Христов.

Организатори са Община Шумен, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“, обучителен център „ЕвроПро“ ООД и детските градини: „Пчелица“, „Братя Грим“ и „Светулка“.

В международния форум ще вземат участие гости от Гърция, Естония, Латвия, Литва, Испания, Португалия и Турция, както и участници с доклади от цялата страна. За участие в конференцията са представени 69 доклада, които са публикувани в специален сборник и ще бъдат презентирани по време на двата работни дни на конференцията.

Форумът ще бъде открит в 14.00 часа на 10 април в Аулата на ректората на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, където по програма, в първата пленарна сесия ще бъдат представени четири доклада.

През втория ден конференцията се предвижда работа в три секции по проблематични области и сесиите ще се състоят в залите на Гранд хотел Шумен. Конференцията ще бъде закрита в следобедните часове на 11 април.

В съпътстващата програма на 10 април от 9.00 часа на сцената на Общински младежки дом ще се проведе XII Международен фестивал по приказки на класиците „Братя Грим“, организиран от ръководството на ДГ “Братя Грим“. От 17.00 часа на сцената на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен, гостите на конференцията, ще имат  възможността да присъстват на заключителния концерт-спектакъл „Шестимата слуги“, с който децата от ДГ “Братя Грим“ ще закрият Международния театрален фестивал по приказки на класиците.

Иновации в училище

Детската градина и уменията на 21 век

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *