Тапи в движението до поликлиниката - Телевизия Шумен

Изнервени шофьори, притеснени пешеходци и огромни тапи са ежедневие в района на новата поликлиника. Според шуменци, хаосът настъпил, след като паркингът там стана платен и оборудван с бариера.
Задръстванията с автомобили на ул. „Цар Освободител“ достигат чак до кръстовището на спортна зала „Младост“. Блокира се движението и в съседните улици в центъра на града. В непрекъснат стрес са и пешеходците, които трябва да притичват на пешеходната пътека между движещите се в три редици коли до ДКЦ -1.
Петко Тонев е инвалид и често се налага да посещава поликлиниката. Не може да идва пеша, а удобен градски транспорт няма. За това се налага да пътува с автомобила си. За да успее да паркира днес чакал 15 минути.
„Просто едно предложение, или да изместят такситата като стоянка оттатък, иначе добро решение е това, хората знаят колко да чакат, и това дали ще отнеме време или не, но при тази ситуация с тези таксита е много трудно“, каза мъжът.
Паркингът се стопанисва от Общинското предприятие „Общински жилище и имоти“ и оттам вече са направили предложение за промени в района пред Общинската комисия по безопасност на движението.
„Тези две инвалидни места, които са непосредствено преди паркинга, в крайна дясна лента по посока на движението, е редно да бъдат премахнати и при възможност таксиметровата стоянка, или да се изтегли назад или да бъде напред. По този начин крайната дясна лента ще се освободи и чакащите да влязат в паркинга ще има къде да изчакват“, каза Юлиян Вълчев от ОП „Общински жилища и имоти“.
Заседанието на общинската комисия, регулираща движението, се очаква в средата на месец април.

Паркингът пред поликлиниката вече е платен

Паркингът до поликлиниката става платен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *