Търсят се новите училища за пример от Шумен - Телевизия Шумен

Кандидатстването за четвъртия випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час” започна на 16 януари. Програмата за професионално развитие на училищни екипи е двугодишна и подкрепя училищата да подобряват управленските и преподавателските си практики, така че да допринасят за успеха на всички ученици в училището.
Училищата от Шумен и региона могат да кандидатстват за четвъртия випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. Участието в програмата е възможно до 15 март или достигане на 100 кандидатури, през формуляр на сайта на Фондацията.
След това предстои структуриран процес на подбор и събеседване с представители на училищата. За четвъртия випуск “Училища за пример” ще бъдат избрани само 25 училища от цялата страна.
“Заедно в час” започна “Училища за пример” през 2020 година. Двугодишната програма обхваща близо 70 училища от 21 области на страната с разнообразен профил и предизвикателства. Две са училищата от област Шумен, които участват в програмата до момента – СУ „Панайот Волов“ и Професионалната техническа гимназия „Симеон Велики“ във Велики Преслав.
“Програмата е структурирана като цялостно квалификационно преживяване, което включва разнообразни елементи – съвременни обучения, индивидуална подкрепа от опитен ментор, прилагане наученото в практиката и споделяне и учене в общност. Всички тези елементи се надграждат, допълват и развиват непрекъснато и през опита на всеки нов випуск училища. Освен това училищата участници получават всички тези възможности безплатно, което е изключителна възможност да ускорят своя път към промяна, да инвестират в развитието на своите екипи и да подобрят значително преживяването на учениците в училище.”, споделя Ивелина Пашова, ръководител „Обучения на училищни екипи“ в „Заедно в час“.
В програма “Училища за пример” могат да кандидатстват всички общински и държавни училища, без значение от населеното място, броя учители и профила на училището и предизвикателствата, с които се сблъскват. Ключово условие за участие е училищните екипи да са мотивирани и да търсят училищна промяна, която поставя учениците в центъра на обучителния процес.
Участието в програмата е безплатно за училищните екипи. Всички обучения са регистрирани в Министерство на образованието и учителите получават съответния брой кредити.

Подобряват енергийната ефективност на училищата в кв. “Дивдядово” и с. Мадара

“Училище за пример”

Иновации в училище

Първи STEM урок за учители в Средно училище “Сава Доброплодни”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *