Телевизия Шумен на 26 години - Телевизия Шумен

Днес Телевизия Шумен отбелязва своя 26-и рожден ден. На 15 септември е излъчена първата новинарска емисия. В далечната 1993 г. с решение на Шуменския общински съвет е създадена местна телевизионна програма за излъчване по ефир. През януари 1995 г. Комитетът по пощи и далекосъобщения издава лиценз на община Шумен за излъчване на програмата. На 17 април 1995 г. кметът инж. Христо Христов и началникът на Висшето военно училище „Панайот Волов“ ген. Иван Динев сключват договор за създаване на Гражданско дружество „ТЕЛЕВИЗИЯ ШУМЕН“. За много шуменци местната медия става неразделна част от ежедневието им.„Aми аз започвам да гледам новините още в 17 ч., след това в 18:30 ч. и ако нещо съм пропуснала – в 21 ч. пак ги гледам. Искам да чувам и да виждам какво става в Шумен, който не ми е роден град, но аз го припознавам като мой роден град. В новините ми харесва това, че те са честни, те са откровени с нас, зрителите, дават различни гледни точки. А освен това, когато нашата Роза от блока не се съгласи да живее в мръсотия, вие дойдохте, направихте репортаж, след това младежите от Шумен се отзоваха и ни помогнаха. Три пенсионерки се включихме, плюс младежите, направихме едно голямо почистване зад блока. Може би над 30 чувала общо сме събрали отпадъци. Така че, ако нещо искаме да кажем и да ни помогнат, ние се обръщаме основно към Телевизия Шумен“, каза редовният зрител на медията Снежа Ковачева.
Директорът на Телевизия Шумен инж. Даниел Малев днес през целия ден приемаше поздравления от представители на важни институции в града.
„Радо Ценов е авторът – една пейзажна, сюреалистична представа на Шуменското плато. За вашите предавания може да върши работа. Заповядайте! За новия интериор, да ви напомня и времето, когато сте правили такива неща сами“, каза Найден Косев – зам.-кмет „Образование и култура“ в Община Шумен.
„И да сте живи и здрави и още дълги години да ги правите тези ремонти и тези обновления на телевизията и изобщо телевизията наистина да стане телевизията на шуменци, на Шумен“, каза Роза Енчева, “Връзки с обществеността” на Община Шумен.
Телевизия Шумен посреща 26-ия си рожден ден в процес на пълно обновяване. С подобрено качество на излъчване и съвсем нов интернет сайт. Очаквайте пълния рестарт на медията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *