Трагедията в Турция и Сирия - Телевизия Шумен
Трагедията в Турция и Сирия

Шуменски общини с акции за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Кметът на Върбица Мердин Байрям отправя призив за съпричастност към всички жители на общината. След разговор с властите в Турция станало ясно, че най-голяма нужда има от памперси, детски храни и одеяла. Мердин Байрям разпоредил на селските кметове да посетят всички домове и да помолят хората да дарят по 10 лева и по едно одеяло. В Каолиново също набират вещи за пострадалите. Хитрино обмисля да се включи с финансова помощ. Кметът Нуридин Исмаил ще внесе в Общинския съвет предложение за отпускане на средства за пострадалите. Българският червен кръст също събира дарения.
Българският Червен кръст започна кампания за набиране на вещи и пари за пострадалите от опустошителното земетресение, което разтърси Турция и Сирия. В офиса на БЧК в Шумен се събират нови дрехи и обувки, спално бельо, хигиенни материали, палатки и отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии. Открита е банкова сметка, активен е и дарителският номер при бедствия и кризи – 1466.
„Още вчера е обявена банкова сметка, в която всеки може да дари определени средства, също така на 1466 да пусне SMS. Във всеки един момент се прави оценка на нуждите, държи се постоянна връзка с българските представители в съответните държави и при някаква необходимост ще се реагира динамично“, каза Пламен Петров – директор на БЧК-Шумен.
Успоредно кампания организираха и от областния съвет на ДПС в Шумен.

Банкова сметка за дарения:

IBAN: BG64UNCR76301078660913
За пострадалите от земетресението в Турция

БЧК с кампания за пострадалите от земетресението в Турция

Шуменци усетиха земетресение

Дарение за болницата от „Жълти стотинки“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *