Видеонаблюдение за повече сигурност и спокойствие в община Каолиново - Телевизия Шумен
Видеонаблюдение за повече сигурност и спокойствие в община Каолиново

Камери за видеонаблюдение са монтирани на рискови участъци и пътни артерии с натоварен трафик в община Каолиново. Мярката е превантивна, с цел да се ограничи риска от катастрофи. Една от основните транспортни връзки, където има поставено видеонаблюдение, е кръстовището за кварталите “Боймир” и “Кус”. С цел ограничаване на риска от пътнотранспортни произшествия, ще бъдат монтирани и светещи пътни знаци, захранвани от соларни батерии.
Освен, че дисциплинират неразумните шофьори, камерите за видеонаблюдение гарантират повече сигурност и спокойствие в населените места.
“На разклона за Каолиново, преди началото на града, има изградено видеонаблюдение. В централната част на Каолиново има видеонаблюдение, в най-голямото село – Тодор Икономово, в централната част също има изградено видеонаблюдение. Разбира се има нужда и на други места, но с бюджета, с който разполагаме засега толкова”, каза кметът на община Каолиново Нида Ахмедов. На най-оживените места камерите следят за вандалски прояви и посегателства, като в реално време предават картина от наблюдаваните зони към дежурните в Районното полицейско управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *