Викторина за делото на Сава Доброплодни - Телевизия Шумен
Викторина за делото на Сава Доброплодни

Старт на инициативите за отбелязване на патронния празник в най-голямото шуменско училище „Сава Доброплодни“. Седмокласници от СУ “Сава Доброплодни” взеха участие във викторина, представяща знанията за живота и делото на патрона им.
„Аз вече 11 година съм възпитаник на това училище, което носи името на Сава Доброплодни. Той е един уникален човек, който е олицетворение на възраждането, пробуждането. Той е учител, читалищен деец и всичко това, от което един български ученик има нужда“, каза Александра Маринова – ученика.
„За мен е истинска чест да уча в това училище. Мисля, че всички знаем, че той е поставил основите на българското театрално изкуство и аз като бъдеща студентка по актьорско майсторство съм още по-щастлива, че мога да го представям“, каза Радина Радоева – ученичка.
С изложба, подредена във фоайето на училището и викторината, се поставя началото на инициативите за отбелязване на патронния празник.
„Викторината е традиционна за нашето училище, като естествено се стремим всеки път да бъде различна и по-интересна, по-иновативна. Тази година се добавя и какво е да си учител и как го виждат те, какво е да си възрожденски учител. Тази година по-различното е, че имаме жури, външно, за да могат децата да са сигурни, че няма да проявяваме отношение към определен клас., те са много щастливи от това“, каза Албена Неделчева – директор на СУ “Сава Доброплодни”.
През цялата седмица ще има инициативи по повод патронния празник на най-голямото шуменско училище “Сава Доброплодни”.

СУ „Сава Доброплодни“ с юбилеен концерт

Благотворителен базар в СУ “Сава Доброплодни”

Първи STEM урок за учители в Средно училище “Сава Доброплодни”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *