Жена загина при катастрофа в Шумен - Телевизия Шумен
Жена загина при катастрофа в Шумен

Пореден случай на тежка катастрофа със смъртен случай, причинена от дрогиран шофьор – този път в Шумен. Млад шофьор на 18 години, управлявал луксозен джип, блъска лек автомобил, чийто шофьор – жена на 22 години, загива.
18-годишният шофьор, който е управлявал джипа, е задържан. Той е правоспособен шофьор от 5 месеца, а джипът е собственост на фирма на неговата майка. След тежкия удар, загива 22-годишна жена, младежът е дал положителна за наркотици проба, показала наличие на амфетамин. Младежът е задържан, предстои да му бъдат повдигнати обвинения.
„Това е едно младо момче, 18-годишно, което има право да управлява моторно превозно средство от пет месеца. За тези пет месеца вече има една глоба с фиш, което е за техническа неизправност. Скоростта му е била от 80 и повече километри в час, а в този момент навлиза в кръстовището, без той да пропука вече навлезлия в кръстовището друг автомобил и го блъска с тази скорост, последицата от това е смърт на едното лице“, обясни Орлин Куздов – окръжен прокурор на Шумен.
22-годишната жена, която загина заради инцидента, е управлявала блъснатия лек автомобил, в болница – с фрактура остава нейна спътничка, която е на 43 години.
„Късмет е, че на мястото на инцидента не е имало други моторни превозни средства в непосредствена близост и пешеходци, независимо че е било около девет и двайсет часа вечерта. Използваме случая да изкажем най-искрени съболезнования на близките на загиналото момиче“, каза Делян Димитров – наблюдаващ прокурор.
Прокуратурата ще поиска постоянно задържане за 18–годишния водач.
„В настоящия момент наркотичните вещества почти изравняват управлението на моторни превозни средства с алкохол, тоест управление с алкохол почти се изравнява с наркотици, което вече считам за обществено пандемично и трябва да се вземат някакви мерки“, подчерта Орлин Куздов – окръжен прокурор на Шумен.
Назначени са множество експертизи, която трябва да дадат точна и подробна яснота на разследването за всички обстоятелства около инцидента.

Полицейската операция в Шумен продължава

Две катастрофи в рамките на час

Хванаха двама пияни и двама дрогирани зад волана

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *