Дамите на „Олимпия“ (Шумен) загубиха у дома от „Пирин АД“ (Благоевград) - Телевизия Шумен
Дамите на „Олимпия“ (Шумен) загубиха у дома от „Пирин АД“ (Благоевград)

Дамите на „Олимпия“ (Шумен) загубиха поредния мач от Държавното първенство за жени. Двубоят с гостите от „Пирин АД“ (Благоевград) се игра на стадион „Хитрино“ пред около 100 зрители и премина доста оспорвано. Домакините имаха доста проблеми за мача – голяма част от футболистките бяха болни и не дойдоха за двубоя. Наложи се на вратата да застане централната нападателка Никола Рибанска, а в игра на зеления терен да влезе и треньора на тима Албена Тодорова. „Олимпия“ (Шумен) започна срещата с 10 състезателки, което се отрази на играта.Въпреки това младите шуменски момичета се представиха над възможностите си. Гостите от Благоевград се възползваха от ситуацията и бързо решиха успеха си в мача. Още в 3-та минута Ани Данаилова получи извеждане в наказателното поле на домакините и от близко разстояние заби топката в мрежата 0:1. Рано падналият гол веднага мобилизира младите дами на „Олимпия“ които изнесоха играта по-напред. Прибързаността и неопитността в атака обаче станаха причина за нереализиране на няколкото изгодни за гол ситуации пред вратата на Мария Богданова. Гостенките водени от капитана на отбора Силвия Джалева бързо взеха инициативата на терена и се настаниха трайно в игралното поле на домакините. Последваха няколко опасни атаки и невероятни спасявания на Никола Рибанска. В 25-та минута Силвия Джалева премина през няколко състезателки на „Олимпия“ и от наказателното поле простреля за втори път вратата на домакините – 0:2.
През втората част гостенките отново владееха играта и реализираха още пет гола във вратата на „Олимпия“ (Шумен) – дело на Гергана Петкова (3), Катерина Равнална и Силвия Джалева. В края на мача два гола реализираха дамите и на „Олимпия“. В 80-та минута Женя Стрезова от пряк свободен удар простреля вратата на „Пирин“, а минута преди последния съдийски сигнал след вътрешна смяна Никола Рибанска от 30-35 метра също превзе вратата на гостенките оформяйки крайното 2:7.
Въпреки четвъртата загуба от началото на първенството близо 100-те зрители дълго аплодираха не само гола на Никола Рибанска, но и всички футболистки на „Олимпия“ (Шумен) за самоотвержената им игра през целия двубой.
В следващия V-ти кръг на 9 октомври (събота) от 15,30 часа „Олимпия“ (Шумен) отново е домакин в Хитрино с ЛП „Супер спорт“ (София).

Текст и снимки: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *