„Енев“ (Дибич) уверено води в Южната група – Шумен - Телевизия Шумен
„Енев“ (Дибич) уверено води в Южната група – Шумен

В неделя се играха двубоите от поредния VI-ти кръг в Южна „А“ Регионална футболна група – Шумен. Получиха се доста интересни резултати. „Енев“(Дибич) – лидерът на групата гостува на „Хитрино“ и в пряк двубой с конкурент за челото постигна пълен успех с 0:2. Двата гола за гостите реализира Михаил Неделчев – по един в двете полувремена. Дерби срещата на кръга събра на стадиона в Хитрино близо 300 зрители. Хубавото за началото на месец октомври време бе предпоставка за бърза, динамична и атрактивна игра на два отбора – винаги в челото на класирането. Все пак гостите от Дибич бяха по-добрият тим и съвсем заслужено спечелиха двубоя.
„Чавдар 1926“ (кв. Дивдядово) без проблеми спечели домакинската среща с „Локомотив 2008“(Каспичан) с изразителното 5:0. Три от головете бяха реализирани още в първата част на мача. „Герой“ (Зайчино ореше) също спечели категорично у дома мача с „Олимпия“ (Шумен). След равностойно първо полувреме завършило с отбелязването само на 1 гол във вратата на шуменци, през втората част домакините успяха да реализират нови 3 гола за крайното 4:0. „Много пропуски пред вратата на „Олимпия“ (Шумен). Нашите момчета като, че ли се надпреварваха кой повече ще пропусне пред противниковата врата“ – съобщиха любители на футболната игра от Зайчино ореше, останали доволни от категоричната победа. „Смядово“ също постигна изразителна победа у дома срещу „Ендже“ (Царев брод). Всички голове паднаха в първото полувреме като голмайстори за домакините бяха Георги Атанасов от дузпа, Георги Сираков и Християн Иванов. Два новака в групата премериха сили в Градище. Местният „Балкан 1965“(Градище) спечели с изразителното 6:1 над гостите от „Ботев“ (Каменяк) и се изкачи няколко места нагоре в класирането.
Две срещи не излъчиха победители. „Балкан“ (Средня) и „Устрем“ (Трем) можаха да реализират само по едно попадение в противниковата врата. Домакините реализираха своето попадение още в първата част на мача с гола на Едис Ватансевер. Отпускане в редиците на „Балкан“ (Средня) през втората част беше използвано от гостите за изравняване на резултата за крайното 1:1. Във Велики Преслав гол и така не беше реализиран между „Велики Преслав“ и „Заря 1962“ (Звегор) след равностойна игра между двата отбора. В този кръг „Върбица“ почиваше и не прибави нищо в актива си.

Ето всички резултати и класирането в групата след VI-ти кръг.

Чавдар 1926 (кв. Дивдядово) – Локомотив 2008 (Каспичан) 5:0
Балкан (Средня) – Устрем (Трем) 1:1
Хитрино (Хитрино) – Енев (Дибич) 0:2
Герой (Зайчино ореше) – Олимпия (Шумен) 4:0
Балкан 1965 (Градище) – Ботев (Каменяк) 6:1
Велики Преслав (В. Преслав) – Заря 1962 (Звегор) 0:0
Смядово (Смядово) – Ендже (Царев брод) 3:1
Върбица (Върбица) почива

 

Текст и снимки: Салим Салих

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *