„Мълния“ (Климент) и „Заря“ (Тодор Икономово) - с нови победи на чужд терен - Телевизия Шумен

Седемнадесетият кръг от футболното първенство в Северна областна група „Шумен“ ще се запомни с пет победи на гостуващите отбори и само една победа за домакините. Два от двубоите на лидерите в групата преминаха доста драматично. Лидерът в групата „Мълния“ (Климент) гостува на „Зенит“ (Черноглавци), който е претендент за финалите. През есента футболистите от село Черноглавци единствени в групата победиха тима на село Климент и то на техен терен с минималното 1:0. Въпреки пълната мобилизация на гостите мачът започна много добре за домакините. Още в първото полувреме тимът на „Зенит“ (Черноглавци) успя да реализира гол във вратата на гостите. С добра игра на домакините запазиха головото си предимство до края на полувремето. Втората част премина отново на доста високи обороти. Гостите попритиснаха домакините в тяхното игрално поле, а това доведе до реализирането на три гола във вратата им. Имената си на голмайстори записаха Сонер Насъф, Айдън Салиев – от дузпа, и Фатих Фаик. Дузпа беше отсъдена и в полза на „Зенит“ (Черноглавци) – пропусната. В 85-та минута домакините реализираха нов гол чрез Юсуф и върнаха интригата на футболния терен, но до края на мача нападателите направиха пропуски и двубоят завърши с резултат 2:3 за гостите от „Мълния“ (Климент).
В село Борци мачът на едноименния тим с другия претендент да играе на финалите – „Заря“ (Тодор Икономово) също премина на приливи и отливи. Домакините в края на първото полувреме водеха с 3:2, но през втората част се огънаха и позволиха на гостуващия тим да вкара нови два гола и да спечели двубоя – 3:4.
Осем гола видяха любителите на футболната игра на мача в село Браничево. Гостите от Ясенково са в добра форма след категоричната победа с 3:5.
Футболистите от „Ракета“ (Тъкач) вкараха пет гола във вратата на аутсайдера „Лудогорец“ (Каолиново) в местно общинско дерби. Още в първото полувреме гостите реализираха три гола във вратата на домакините и си осигуриха крайният успех в мача.
Единствената победа на домакините в този кръг е в село Пристое. С головете на Джейхун Мехмед (2), Ерен Ерхан и Серкан Гюнай местният тим „Победа“ (Пристое) успя да победи гостите от „Устрем“ (Пет могили) с 4:2.

Текст и снимка: Салим Салих

„Мълния“(Климент) и „Заря“(Тодор Икономово) в лидерски позиции в северната група

„Мълния“ (Климент) и „Зенит“ (Черноглавци) с ценни победи като гости

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *