„Мълния“ (Климент) победи „Енев“ (Дибич) в драматичен мач - Телевизия Шумен

Отборът на „Мълния“ (Климент) победи с 3:1 „Енев“ (Дибич) в драматичен мач от четвъртфиналната фаза от първенството в областна група – Шумен. Двата отбора са стари съперници в битките във финалната фаза от футболните първенства в област Шумен. Тази година обаче промяна във финалната фаза и жребия им отреди да се срещнат още на четвъртфинала. Двубоят започна много вихрено с атаки към едната и другата врата. Двата отбора желаеха ранен гол, за да успокоят играта на футболния терен. Това се отдаде най-напред на „Мълния“ (Климент). В 11-та минута Фатих Фаик нахлу в наказателното поле на „Енев“ (Дибич), преодоля няколко защитници и прати топката в мрежата на Калин Младенов за 0:1. Близо 30 минути след това, въпреки непрестанните атаки и към двете врати, футболистите на „Енев“ (Дибич) и „Мълния“(Климент) не намираха правилният път за реализация на нов гол. В 40-та минута, от корнер Рашко Филев изненада вратаря Добромир Дочков, пращайки топката директно в мрежата на пазената му врата – 1:1. При този резултат двата отбора се прибраха на почивката между двете полувремена.
И през второто полувреме отборите заложиха на нападателна игра. В 71-та минута при поредна атака на „Мълния“ (Климент) се получи разбъркване в наказателното поле на „Енев“ (Дибич). Там най-съобразителен се оказа капитанът Айдън Салиев, който с плътен удар порази за втори път вратата на Калин Младенов – 1:2. В 86-та минута Фатих Фаик нахлу в наказателното поле на „Енев“ (Дибич) и беше съборен. За нарушението главният съдия Тихомир Иванов посочи бялата точка за дузпа. С изпълнението се нагърби потърпевшият футболист Фатих Фаик, който с плътен удар реализира за крайното 1:3.
В края на тази седмица „Мълния“ (Климент) в полуфинал ще премери сили с тима на „Шумен 2007“. Кога и къде ще е двубоят ще стане ясно в следващите дни.

Текст и снимка: Салим Салих

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *