„Възраждане“ с призив за избирателна активност - Телевизия Шумен

Председателят на политическа партия „Възраждане“ Костадин Костадинов определи предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание и Европейски парламент, като определящи за това, съобразно геополитическата обстановка, дали страната ни ще бъде ориентирана към мира или към войната.
„Българските граждани имат един много простичък избор на 9 юни за какво ще гласуват – за война или за мир. Ако гласуват за „Възраждане“ избират мира, ако гласуват за която и да било от другите политически партии, избират войната категорично, включително и тези, които претендират, че уж не са за войната, но реално погледнато играят патерица на управляващите. Трябва да убедим българските граждани в едно много простичко нещо, първо трябва да излязат да гласуват, защото иначе България ще изчезне от картата, ако не гласуват очевидно е, че купените , корпоративните, манипулираните гласове ще вземат превес, това са гласовете на ГЕРБ, на ДПС, на ПП-ДБ, това са основните партии на войната и на второ място, да го убедим да гласуват за „Възраждане“, каза Костадин Костадинов – председател на ПП „Възраждане“.
Костадин Костадинов заяви още, че ако „Възраждане“ спечели изборите ще работи по преосмисляне на членството на България в НАТО.
„Ако „Възраждане“ спечели на следващия ден напускаме НАТО. Това решение веднага ще бъде взето, ние между другото го бяхме предложили още в сегашния, все още действащ на хартия парламент, не беше допуснато въобще за разглеждане. И на финала пак ще кажа – обръщаме се с ясен призив към всичко други политически партии нека ясно и категорично да се обявят, „за“ НАТО и войната или „за“ България и мира!“, каза Костадин Костадинов.
Лидерът на „Възраждане“ заяви, че се надява на повишена избирателна активност на 9 юни.
„Обясняваме на хората, най-вече ги убеждаваме да излязат да гласуват. Всички останали обаче искат да направят така, че по-скоро да няма кампания и това е голямото ни предизвикателство, с което започнахме. На нас основната ни цел е първо да изкараме хората да гласуват и след това да ги убедим все пак да гласуват за „Възраждане“, но дори и да не гласуват за нас, да излязат да гласуват. Убеден човек, който е излязъл и е дал гласа си за някого, дори аз да не харесвам неговия избор, аз съм длъжен да го уважавам. Всеки един такъв човек нанася удар върху купения и корпоративния вот“, каза Костадинов.
Костадинов подчерта, че и изборите на национален парламент и тези за европейски са изключително важни.
„За съжаление много решения се вземат в Брюксел, казвам за съжаление. Ние за това искаме да предоговорим условията за членство на България в Европейския съюз, защото към настоящия момент то вреди на националните ни интереси, но хората, които ние ще изпратим трябва да са достатъчно борбени, активни и знаещи, за да може да поставят условията ни и да ги защитават, включително и с наши партньори и съюзница в Европейския парламент, с които водим разговори в момента за създаване на собствена парламентарна група, нещо което никоя българска политическа партия не е правила към момента“, каза още Костадин Костадинов.
От „Възраждане“ заявиха, че след изборите биха преговаряли с всяка една партия, без ДПС, която е готова да работи при следните пет условия – референдум за запазване на българския лев, предоговаряне на условията за членство на България в Европейския съюз, вдигане на санкциите спрямо Руската федерация, спиране на военната помощ за Украйна и референдум за напускана на НАТО.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *