Румен Радев: България има нужда от силна и независима президентска институция - Телевизия Шумен

С аплодисменти шуменци посрещнаха кандидат-президентската двойна Румен Радев и Илияна Йотова. „През изминалите пет години президентската институция се утвърди като стожер на държавността и на стабилността. Дори в най-тежките времена на обсада и атаки продължихме да отстояваме интересите на българите“, каза пред симпатизанти Румен Радев. Той припомни, че от няколко месеца България се управлява от служебно правителство. „Наследихме разградени институции и дълбоки структурни проблеми“, подчерта Радев.
„Ревизирахме множество схеми за източване на народните пари – много от тях пресякохме, за други сезирахме прокуратурата. Служебното правителство предприе важни мерки в интерес на хората, които отдавна престанаха да са приоритет на предишните управляващи. Актуализира пенсиите, извади всички българи, най-сетне, от унизителното състояние да живеят под прага на бедността. Осигури средства за подкрепа на гражданите и на бизнеса, за укрепването на здравната система, за борбата с пандемията“, подчерта Румен Радев, кандидат-президент, издигнат от ИК.
Според Илияна Йотова България има нужда от силен и решителен президент. Такъв, който може да защитава националния интерес, такъв който може да поема отговорност.
„Днес ние, българите, нямаме нужда от самозвани обединители. Българските граждани, българският народ намери своето обединение. Ние бяхме заедно на площадите на протеста, ние бяхме заедно, защото си искаме държавата. Защото за нас с Президента най-важното е да върнем държавността, да върнем вярата на българите, че законите са равни за всички. Че децата ни имат равен старт в живота, независимо къде са родени. Че нашите родители имат право на достойни старини, а не потопени в пандемията на неравенствата“, заяви Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от ИК.
„България има нужда от силна и независима президентска институция, неподвластна на силните на деня. Така че да продължи да бъде гласът на българите и тяхното достойнство“, подчерта Румен Радев.
„За да могат работещите да получават справедливо заплащане, възрастните хора да водят достоен живот, а нашите млади хора да разгръщат таланта си тук – в България. Днес всичко зависи от нашата мобилизация, от вярата ни, от единната ни воля, от чувството ни за дълг пред родината. Благодарим ви отново за вашата подкрепа. Вие вече знаете, че в тази кауза ние с госпожа Йотова няма да ви предадем, с вас сме“, каза още Румен Радев, кандидат-президент, издигнат от ИК.
„На 14 ноември ни чакат два решителни вота, не просто избор, а ценностен избор на бъдеще“, каза Румен Радев и призова на всички да гласуват с бюлетина номер 6.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *