14 училища на изложение в Шумен - Телевизия Шумен
14 училища на изложение в Шумен

Ученици представиха възможностите за развитие, които дава тяхното училище. В традиционната панорама на средното образование се включиха 14 гимназии и средни училища.  Изложението помага на седмокласниците да изберат къде да продължат обучението си и да се запознаят с предимствата на различните училища.
Ученическата борса помага на седмокласниците да направят избор къде да продължат образованието си. Надежда тази година завършва седми клас в училището в Царев брод и наесен ще учи в Шумен.
„Държа на база на обучение. Учителите, и те имат значение, но не държа толкова“, каза Надежда Йорданова.
На щандовете си всяко училище представи своите предимства на обучение.
„Нашето училище обещава добро бъдеще с много стабилна и добра подготовка, която ни гарантира много добро нататъчно развитие“, каза Християна Стойчева – ученик в СУ „Панайот Волов“.
Професионалното образование и как то скъсява пътя до трудовия пазар, разказаха ученици от Гимназията по селско стопанство и хранителни технологии.
„Трябва да се приложи едно нещо и на практика. Едно е да го прочетеш, да го наизустиш, друго е да можеш да го приложиш и на живо“, каза Пламен Грешков – ученик в ПГССХТ.
Училището по изкуствата беше сред тези, които нагледно показваха уменията на възпитаниците си.
„Абсолютно добър старт. Училището предразполага всички ученици и мисли за бъдещето като подготвя децата и учениците за по-следващите етапи на образованието и е една страхотна основа. Защото знаем, че тухлената къща без основа не може“, каза Стефан Калинов – ученик в СУ „Сава Доброплодни“.
Борсата откри областният управител проф. Добромир Добрев. Той подчерта, че в областта има добри училища, които предлагат различни възможности за развитие и материална база, която става все по-добра.
„И да пожелая успех в следващата стъпка – да подобрим резултатите от различните външни оценявания, защото нашият град категорично не заслужава да бъде на последно място, в което и да е класиране. Имаме потенциал, това го знам“, каза проф. Добромир Добрев.
Организатор на изложението е Регионалното управление по образование, а целта е учениците да направят най-добрия за тях избор. Една от непосредствените задачи пред експертите е стабилизиране на образователната система в областта.
„Прекалено много сътресения минаха тази година, но каквото зависи от мен, наистина ще помогна докъдето и доколкото мога нещата да тръгнат в една по-креативна и по-правилна посока. Много от училищата са въвели иновативни методи на преподаване, което наистина страшно много подпомага учениците“, каза Кремена Маринова – ВРиД началник на РУО-Шумен.
Освен от Шумен, в ученическата борса участваха и гимназии от Велики Преслав и Нови пазар.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.One thought on “14 училища на изложение в Шумен”
  1. Защо не пишете в новините в колко часа организаторите са си прибрали шатрите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *