Земеделска техника руши нов селски път - Телевизия Шумен

Да се регламентира движението на автомобили в село Панайот Волов поискаха жители на малкото населено място от общинския кмет проф. Христо Христов. В приемния ден на градоначалника представители на селото изказаха своето безпокойство от рушенето на пътната инфраструктура от тежките машини на земеделските арендатори.
Единствената цялостно асфалтирана улица в с. Панайот Волов е започнала да се руши независимо, че е ремонтирана едва преди няколко месеца.
„Преасфалтира се, стана хубава, гладка. Е, не беше основен ремонт, само асфалтиране и ние се зарадвахме, но още месец, месец и нещо след ремонта минаха тежките автомобили, които превозваха зърно от нивите, които са разположени в западната част на селото, натоварени с по 30-35 тона зърно, и те самите по 10-15 тона тежат“, обясни за проблема Слави Димитров.
Улицата, създадена преди повече от 70 години, не е проектирана за големи натоварвания и съвсем естествено чисто новият асфалт не издържал.
„Било им по-право. По-лесно им било оттука да минат, защото стопанският двор на единия е ето тук горе, другите са малко по-нагоре“, обясни на място пред репортер на Телевизия Шумен Слави Димитров.
„Не искаме абсолютно никакви конфронтации, с който и да било. Просто искаме да си живеем нормално. да си отворим прозореца. Ето, сега ще мине колата, ще видите за какъв прахоляк става въпрос“, обобщи неудобствата Свилен Петров, който има къща в селото.
За да спасят улицата, която дълго чакала своя ремонт, извършен с парите от общинския заем, местните се обърнаха за помощ към кмета проф. Христо Христов в приемния му ден.
„Този заем го плащаме всичките. Не го плаща кметът, не го плаща арендаторът, плащат го всички ние“, категоричен беше Слави Димитров.
Проф. Христо Христов и заместникът му арх. Николай Симеонов се запознаха с проблема.
„В обобщение на това, което казахте, това, което може да бъде направено е тази организация на движението, която предлагате да се промени, така че да се ограничи движението на тежкотоварни и селскостопански превозни средства по определени улици, тези схеми, които сте ги направили, внесете ги като предложение“, каза в отговор на поставения проблем заместник-кметът по строителство и екология арх. Николай Симеонов.
Предложението ще бъде внесено в Комисията по безопасност на движението в Общината. Дано дотогава пътят издържи.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.One thought on “Земеделска техника руши нов селски път”
  1. Заглавието е малко неточно . По правилно щеше да бъде : – “ Тежкотоварни автомобили, превознащи земеделска продукция разрушават новоасфалтирана улица , а селскостопанска техника изнася кал и замърсяват околната среда.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *