33 точки в дневния ред за сесията на 28 октомври - Телевизия Шумен
33 точки в дневния ред за сесията на 28 октомври

33 точки са включени в дневния ред на предстоящата сесия в края на месеца. По време на заседанието ще се разгледа точка за определян на минималните цени за таксиметровия превоз.
„Това е процедура, съгласно закона, където е необходимо да бъдат актуализирани и приети нови минимални цени до 31 октомври на годината. В случай, че това не бъде сторено, се вземат цените, които са действали към 31 декември за следващата година. Това е едно изпълнение на закона и се прави ежегодно“, каза Ася Аспарухова – председател на ОбС – Шумен.
Също така ще се разгледа и точка, свързана с изменение на план-сметката за провеждането на местния референдум в село Мадара.
„Както знаете това беше също едно от изискванията – да бъде предложена план-сметка с прогнозирани разходи за провеждане на референдума. Има решение от ЦИК, от което е видно, че гласуваните разходи в предходната план-сметка не са достатъчни, необходими са още, но не във връзка с общите разходи, които са направени за материали и други, а по отношение на възнагражденията“, обясни Аспарухова.
По време на сесията съветниците ще обсъдят и предложението да бъде удостоен със званието “Почетен гражданин на град Шумен“, олимпийският шампион Иван Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *