450 камери за видеонаблюдение в Шумен - Телевизия Шумен
450 камери за видеонаблюдение в Шумен

Около 450 нови камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в Шумен. Общинското ръководство разработва проект, с който да кандидатства за финансиране и да разшири мрежата за видеонаблюдение в града. Те ще покриват основни точки като входно-изходните точки, централната градска част, кръстовища, паркове и детски площадки. Част от камерите ще бъдат с лицево разпознаване.
„Тези, които са за наблюдение на лица и обекти, да имат възможност за лицево разпознаване, за търсене по зададен параметър. Тези, които са за видеонаблюдение на МПС-та и кръстовища, да могат да засичат скорост, липса или наличие на колан, разговори по мобилен телефон“, каза Николай Колев – зам.-кмет по икономическо развитие.
Центърът ще бъде общински и ще бъде и в помощ на полицията. Проектът ще бъде готов и внесен веднага щом се появи възможност за финансиране. Над 40 са обектите, планирани за изграждане или реконструкция. Водопроводна мрежа и ремонти в селата, междублокови пространства в шуменски квартали, зала „Младост“, общинския пазар, парк „Кьошкове“ са само част от тях. Подземната улица от паркинга на полицията до улица „Васил Левски“ и цялостната рехабилитация на централната градска част е най-амбициозният проект.
„От Автогара-Шумен до площад „Оборище“, реално по протежение на цялата централна част. Целта е да се намери общо решение на проблемите, с обща концепция и визия за развитие. Тук се предвижда да се обяви конкурс, където да могат да се срещнат различни идеи на колеги, проектанти, така че да се избере най-доброто решение“, каза арх. Николай Симеонов – зам.-кмет по строителство и екология.
В частта образование, култура, социални дейности и здравеопазване също беше отчетено постигнатото и бяха маркирани основните цели и услуги, които ще бъдат разкрити.
„Ще тръгне и мобилна аптека, която също ще обслужва хората по малките населени места, за да има лесен достъп до лекарства. А един път в месеца с нас ще пътува специалист, различни специалисти, за да може да извършва прегледи, защото се оказа, че в много от населените места не разполагат с лекари“, каза Светослава Хайнова – зам.-кмет по социална политика и здравеопазване.
Мобилната аптека тръгва по селата още в средата на този месец.

Удължиха проекта „Грижа в дома“

Инспектират пътните ремонти

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *