Световен ден без тютюнопушене - Телевизия Шумен
Световен ден без тютюнопушене

Шумен отбеляза Световния ден без тютюнопушене. Тази година мотото на събитията е „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“.
Здравната инспекция в Шумен организира кампания за повишаване на информираността за вредите и последиците от употребата на тютюн, както и за отказване от тютюнопушене. Включени са беседи с ученици, анкетни проучвания и измервания на нивото на въглероден диоксид при активни и пасивни пушачи.
Като част от инициативата на здравната инспекция е и поставянето на QR кодове, в участъка от пл. „Кристал“ до Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, като специални гости бяха ученици от ППМГ „Нанчо Попович“, които имаха за задача да открият съдържащите се факти и съвети, сканирайки кодовете.
„Решихме да се включим, защото за нас е много ценно да не пушим и да не приемаме тези вещества“, подчерта Михаела Маринова.
„За да можем да помогнем да се опази здравето на наши набори, по-големи, по-малки“, каза Сияна Стратиева.
Статистката показва, че тютюнопушенето е сред водещите причини за смъртност в страната ни.
„Искаме да популяризираме кабинета за отказване на тютюнопушенето. Да информираме населението относно ползите и вредите от тютюнопушенето. По-скоро какви са ползите за тези, които пушат , които не пушат и за тези, които не са решили какво да правят. Да ги предупредим, че това съвсем не е безвредно за организма“, каза Петър Дилов – РЗИ-Шумен
Тази година мотото на събитието е „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“.

Ден без тютюнев дим

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *