Огромно дарение за кучешкия приют - Телевизия Шумен

Огромно дарение от Германия за Общинския кучешки приют „Тонка Петрова“. След благотворителна инициатива, организирана от доброволци, в Шумен пристигнаха над 30 палета с храна, легла и къщички за четириногите обитатели.
Още миналата година немецът Бенджамин Роман започна да събира пари в подкрепа на приюта за безстопанствени кучета. Той сложи начало на благотворителната кампания като изкачи стъпалата към паметник „Създатели на Българската държава“, за да привлече внимание към приюта. Резултатът – най-голямото дарение, което бездомните четириноги са получавали
„Получихме 32 палета. Освен храна има кучешки къщички, легла за кучета, ветеринарни пособия, одеяла. Още не сме разопаковали, не знаем какво ще излезе от кашоните. Това е хубавото на храната, че тя е много качествена и всъщност тя ще отиде за дълго време, тъй като с нея ще храним болни, слаби животни, които имат нужда от по-качествена храна“, каза Златина Пенева – управител на приют за кучета „Тонка Петрова“.
Освен дарението от Германия, кучетата в приюта получиха и десет нови къщички, поръчани с пари, събрани от няколко шуменски дарители. От всичко това има голяма нужда, защото броят на изхвърлените на улицата четириноги се увеличава. Въпреки че в приюта безплатно кастрират и кучета и котки.
Стелка и Красен довели едногодишната Котанка, доволни, че могат да се възползват от услугите на лекарите в приюта.
„Първо повече любов към животните, тогава, може би и по между си ще имаме“, каза Красен Бояджиев.
В момента прибраните в приюта безстопанствени кучета вече са над 270. Безконтролното развъждане на животни и притокът от жестоко изпъдени бивши домашни любимци не секва.
„Постоянно изхвърлят нови и нови кучета в града. Ние се стремим да не пълним града, по-голямата част от тях задържаме в приюта и по тоя начин увеличаваме пък бройката на кучета в приюта“, каза Златина Пенева – управител на приют за кучета „Тонка Петрова“.
Единственото решение остава задължителното чипиране и регистрация, последващият контрол и санкции за собственик, изхвърлил куче на улицата.

Протест срещу закриването на кучешкия приют

250 кучета се отглеждат в шуменския приют

Решават проблема с бездомните кучета

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *