Болен мъж живее на улична пейка - Телевизия Шумен

Съдбата на възрастен мъж, останал без дом, трогна десетки хора в социалните мрежи. Много занесоха хранителни продукти, вода и одеяла на болния старец. Социалните власти се самосезираха и поеха грижата за Ивелин.
Ивелин Ежков е от с. Ясенково. Преди четири месеца бил изгонен от съпругата си. Разказва, че след като получил инсулт, вече не можел да носи пари вкъщи и това я разярило. Тъй като къщата била нейна, тя завъртяла ключа.
“Взема децата и замина в чужбина. Мен ме остави навънка. Не ме искат, не ме искат. Искам, ама не ме искат. – Защо не те иска?  – А, все пари. Аз като вземам заплата, давам на тях, все – “не съм доволен”. Една стотинка не съм взел. Пазарувам консерви за ядене и пак не е доволна, де да знам. Сега тука по-добре съм. Тук няма мър-мър, ама студ има”, разказа възрастния мъж.
Именно заради студа Ивелин иска да има покрив над главата си, но тъй като е трудно подвижен и с малка пенсийка, няма никакви шансове за квартира.
“Една уютна стая искам, да живея там и това е. Да хапна, да ям и да се изкъпя, да се облека като хората. Не така сега, всеки да ме гледа като душманин”, допълни мъжът.
След публикацията за него в социалните мрежи много хора посетили Ивелин на пейката в стремежа си да му помогнат. Сред първите са Дани и Радост. Занесли му храна и вода.
“Определено беше гладен, защото изяде цял пакет вафли, след това изяде три двойни сандвича, изпи доста водичка, хапна си бисквитки”, каза Радост Кулева.
“Каза, че от 2-3 дни не е ял. Всъщност в торбичката си имаше само няколко сухи крайщника, а няма зъби и няма как да яде тези сухи крайщници, според мен”, допълни Даниела Ангелова.
И двете млади жени признават, че са потресени.
“Защо въобще тези хора трябва да са по пейките. Тъй като ти си влагал в тази държава, години наред. Плащал си осигуровки, плащал си данъци, под една или друга форма си бил в помощ на държавата и на други като теб, и в крайна сметка си на улицата”, риторично попита Радост Кулева.
Докато нашият екип разговаря с Ивелин пристигнаха представители на социалните власти. Ивайло е дал съгласие и до края на деня ще бъде настанен кризисно в Дом за стари хора. След това ще му се търси постоянно място за живеене, обещаха социалните власти.

Социалните власти намериха дом за съпрузи

Зов за помощ

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

2 thoughts on “Болен мъж живее на улична пейка”
  1. Защо всеки му носи на пейката храна и вода, Но никой не го хвана за ръчичката и да го пребереш в къщичката си, поне докато му намерят дом, Това помощ ли се казва според тези които са му помогнали уж.. Безсрамие се казва… В старческият дом знайте ли как гледат през пръсти, и освен това може да го морят човека след като има и инсулт като нищо… Боже прости на тези помощници и че се гордеят без никаква полза… Сеир за тези госпожи и господа…

    1. Здравейте, моля оставете ваш номер за връзка , за да ви помогнем да приютите стареца в дома си. Радвам се ,че има толкова благородни хора като вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *