Областта е готова за зимата - Телевизия Шумен
зима зимна обстановка

Общините и институциите в Шуменска област са готови за действие при усложнена зимна обстановка. Това стана ясно на заседанието на Областния съвет за намаляване риска от бедствия.
Област Шумен е готова да посрещне зимния сезон. Областно пътно управление поддържат 560 км републикански пътища от първи, втори, трети клас и 53 км от автомагистрала „Хемус“.
”Осигурени са всички бази с необходимите материали, също така имам съгласувани планове за действие при сложна метеорологична обстановка, които са съгласувани с пожарна и аварийна обстановка, КАТ Шумен за спиране на движението при определени условия на пътните участъци”, каза Димитър Ковачев – директор на Областно пътно управление .
Представителите на пожарната, ВиК, „Енерго-Про Мрежи” и други институции в областта също изразиха готовност за зимния период. Болницата в Шумен, апелира за почистване на двора на лечебното заведение.
”Другото, което мен лично ме притеснява, е амортизираният котел на парното отопление, което беше ремонтирано миналата година, надяваме се, че ще издържи и тази година. Помещения за хора на хемодиализа има, за родилките, да. В това отношения нямам някакви притеснения”, каза д-р Димитър Костов -директор на МБАЛ – Шумен.
Общините също информираха, че са в готовност за зимния сезон, извършена е необходимата подготвителна дейност, почистващите фирми разполагат с необходимата техника. Снегопочистването в Шумен ще се извършва от фирма Автомагистрали Черно море“, която е спечелила обществената поръчка.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *